KOLEKSI KERTAS KERJA PINJAMAN PERNIAGAAN DAN PERKHIDMATAN PENGURUSAN

Salam,

Bagi sesiapa yang ingin membuat kertas kerja, tetapi menghadapi masalah bagaimana memulakannya atau memang tak terer nak buat paperwork pertanian, boleh check rancangan perniagaan
Kertas kerja ini memang dirangka untuk membuat pinjaman daripada mana-mana institusi kewangan terbabit, mahupun badan-badan kerajaan, MARA, atau yang sewaktu dengannya.
Jika anda mendapatkan kertas kerja daripada mereka yang mahir dan berpengalaman, sudah semestinya peluang nak dapat duit tu mudah... betul tak?
Jadi saya petik sebahagian website mereka,


"

APA ITU KERTAS KERJA PERNIAGAAN?
Rancangan perniagaan juga dikenali sebagai kertas kerja perniagaan atau kertas kerja pinjaman perniagaan. 90% mereka yang menyediakan rancangan perniagaan adalah kerana ingin memohon pinjaman (bila nak memohon pinjaman baru kelam kabut nak cari konsultan), tetapi sebenarnya mereka ini tersilap

Matlamat rancangan perniagaan

Rancangan perniagaan yang disediakan mempunyai beberapa tujuan seperti berikut :-

Sebagai Garis Panduan Untuk Menguruskan Perniagaan

Rancangan perniagaan boleh dijadikan sebagai garis panduan dalam menguruskan perniagaan. Rancangan perniagaan biasanya menunjukkan langkah-langkah yang akan dijalankan oleh pengurus perniagaan. Pihak pengurusan akan menerangkan kandungan rancangan perniagaan untuk mewujudkan pemahaman mengenai tugas-tugas mereka dan juga akan melahirkan perhubungan yang baik antara majikan dan pekerja.

Meyakinkan Pihak Tertentu Terhadap Idea Perniagaan

Rancangan perniagaan merupakan satu alat perhubungan bagi seseorang usahawan untuk menjelaskan sesuatu projek yang ingin dijalankan kepada pihak lain. Melalui rancangan perniagaan ini ia dapat meyakinkan pihak yang ingin membantu menjayakan projeknya. Pihak yang terlibat termasuklah pelabur, syarikat kewangan dan bank.

Mengkaji Dan Menilai Kemajuan Dan Prestasi Perniagaan

Rancangan perniagaan, adalah alat pengukur daya maju sesuatu projek. Rancangan perniagaan menggambarkan analisis yang dibuat untuk menunjukkan potensi dan daya maju sesebuah perniagaan. Dengan berbuat demikian ia juga akan mengelakkan berlakunya pembaziran modal, masa dan tenaga.
“JIKA ANDA GAGAL UNTUK MERANCANG, MAKA ANDA MERANCANG UNTUK GAGAL”
SESUAI UNTUK
  • Bakal-bakal usahawan
  • Usahawan IKS
  • Mereka yang ingin membesarkan projek
  • Bakal-bakal Pesara , Para pelajar perdagangan dan pengajian perniagaan ,Semua individu yang berminat

PRODUK DAN PERKHIDMATAN KAMI

  • E-Book
  • Perisian Perakauanan
  • Perkhidmatan Percukaian
  • Perkhimatan Menyediakan Kertas Kerja/Rancangan Perniagaan."


Jadi jangan berlengah lagi, klik sini atau banner di bawah untuk keterangan lanjut..
Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment

AddThis